hondentrainer Patrick Driessen

Ik stel mij graag kort voor. Mijn naam is Patrick Driessen. De afgelopen 17 jaar heb ik vanuit een speciale eenheid als commando gewerkt. In die tijd werd ik verantwoordelijk voor zowel de selectie van herder-pups als voor het opleiden daarvan tot werkhond. Van daaruit heb ik de keuze gemaakt om me verder te verdiepen in hondengedrag vanuit positieve beïnvloeding. Ik heb gekozen voor de HBO opleiding ‘DogVision’ en vier jaar later kon ik mezelf hondengedragstherapeut noemen. Zo ontdekte ik dat ik een heel eigen aanpak heb, die werkt!

Ik sta op de lijst van de SPPD (Stichting Platform voor Professioneel Diergedragstherapeuten) en wordt vergoed door verschillende dierverzekeraars.

Privé hebben we inmiddels twee jonge kinderen en van binnenuit heb ik de kwetsbaarheid gevoeld in de aanwezigheid van een hond. Het opvoeden van je hond vraagt training, zowel van de hond als van de baas. Een hond die opspringt, aan de riem trekt, voortdurend blaft, agressie of angst vertoont: het gebeurt maar al te vaak. En weg is de positieve gedachte die je had bij het uitzoeken van je hond…

Ik onderzoek graag met je wat de oorzaak van het probleemgedrag is en hoe we dat gaan aanpakken. Stapsgewijs bouwen we een fundament met oefeningen in de praktijk zodat er vertrouwen ontstaat tussen baas en hond. Indien gewenst kunnen we daarna andere gezinsleden meenemen in de kunst van verbinden.

DAT KAN ANDERS!

Naast het opleiden van werkhonden en vanuit mijn werk als hondentrainer/gedragstherapeut werk ik samen met diverse dierenartsen en verdiep ik me in wetenschappelijk onderzoek. Mijn ervaring is dat (bijna) ieder probleem in de omgang met de hond op te lossen is, het is aan mij om de baas te motiveren om een andere aanpak te omarmen.

ADVIES OP MAAT DUS!

Iedere casus die ik behandel met baas en hond vraagt om een eigen aanpak. Dit maakt mijn vak zo ontzettend leuk!

Patrick Driessen
Hondengedragstherapeut/hondentrainer

Waarom bijten honden hun eigen baasje?
Een opname door Omroep Gelderland op 20 augustus 2023 n.a.v. een bijtincident, helaas met de dood als gevolg.

Happen en bijten kan bijna altijd aangepakt worden, maar veel liever voorkomen we dit. Laat maar weten als ik mee kan denken!

Scroll naar boven